Güncel

2023 Çarşı ve Mahalle Bekçiliği Sınavları Ne Zaman?

Bekçilik mesleğiyle ilgili sınava girecek olan adaylar bu özel günü beklemeye başladı. 2023 çarşı ve mahalle bekçiliği sınavları ne zaman?

Abone Ol

Günümüzde adaylar tarafından en çok araştırılan konular arasında sınav zamanı ve sınav yerlerinin nerede olacağıdır.

Polis Akademisi tarafından yapılan açıklamaya göre, adaylar 12-15 Haziran tarihleri arasında başvurularını yapabiliyor. Bu sınavda fiziki yeterlilik testinden başarılı şekilde geçen adaylar yazılı sınava hak kazanabiliyor.

Sınav Yerleri Nasıl Öğrenebilir?

Adaylar sınav giriş yerlerini Polis Akademisi’nin resmi internet adresi üzerinden öğrenebiliyor. Yüzlerce adayın hayallerinde yer alan mahalle bekçiliği yazılı sınavları 30 Eylül Cumartesi günü tamamlanıyor. Sınav saati ise aynı gün 14:00’da yapılacak.

Sınav Nerede Yapılacak?

Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için akademi tarafından gerçekleştirilecek yazılı sınavın başkentte yapılacağı açıklandı.

Giriş Belgeleri Ne Zaman Alınacak?

2023 yılında sınava girecek adaylar sınav giriş belgelerini 22 Eylül tarihinde MEB’in internet adresinden alabilecek. Cumartesi günü yapılacak olan sınav toplamda 120 dakika sürecek. Adaylar bu süre zarfında farklı konularla ilgili testlere girecek. Genel Yetenek ve Genel Kültür konularından toplamda adaylara 100 soru sorulacak. Bu sorular karşısında adaylar kurum tarafından istenen baraj puanını almaya çalışacak.

Sınav Sonuçları Ne Zaman Alınacak?

Yüzlerce adayın giriş yapacağı bekçilik yazılı sınav sonuçları 23 Ekim 2023 tarihinde açıklanacak. Sınav sonuçlarını adaylar www.pa.edu.tr adresinden öğrenebiliyor.

Bekçi Maaşları Ne Kadar?

2023 yılında da bekçilik maaşlarında değişikliğe gidildi. TUİK tarafından açıklanan veriler ışığında enflasyon aylık bazda 3.92 olarak belirlendi. Bu oran yıllık bazda 38.21 seviyesine çıktı. Memur aylıklarına gelecek zam ile beraber refah payı hesaba katılmadan bekçi maaşlarının 22 bin lirayı geçmesi düşünülüyor.

Bununa beraber bakanlık en düşük memur maaşının 22 bin TL olacağını açıkladı. 5 Temmuz'da açıklanan Haziran enflasyon rakamları sonrasında bekçilerin alacağı zam oranı da güncellendi. En düşük memur maaşı 22 bin lira olması durumunda bekçi maaşlarının ortalama olarak 27 bin 579 liraya yükselmesi planlanıyor. Bekçilik sınavı için gerekli koşulları sağlıyorsanız sizde kayıt yaptırabilirsiniz.