Güzellik dünyasında her sene moda haline gelen bazı uygulamalar oluyor. Yeni yılın cilt bakım uygulamalarını belirleyen bu trendler, güzelliğine dikkat eden kadınların tercihi haline geliyor. Yeni yılda güzel ve çekici görünmek isteyen tüm kadınların dikkat etmesi gereken güzellik uygulamaları bulunuyor. Makyaj ve saç trendlerine göre 2023 yılının en çok tercih edilen güzellik uygulamaları belli oldu.

Yeni Sezonun Güzellik Trendleri

Yeni yılda hızlı ve pratik makyaj yapmanın püf noktaları araştırılıyor. Bu süreçte multi kullanım sağlayan yani çok amaçlı makyaj ürünleri popüler hale gelecek. Hem dudağa hem de yanaklara uygulanan, ruj ve allık görevini aynı anda yerine getiren ürünler öne çıkıyor. Stick, krem veya likit formda olması fark etmeksizin multi makyaj ürünlerine mutlaka çantanızda yer vermek isteyebilirsiniz.

Skinmalism Modasına Hazır Olun

Kıyafet ve ayakkabı modasında olduğu gibi cilt bakım uygulamalarında da her yıl farklı trendler gündeme geliyor. Yeni yılda daha sağlıklı ve güzel görünen bir cilde sahip olmak isteyenler için skinmalism öne çıkıyor. Kişisel bakımına ve güzelliğine çok dikkat eden kadınlar için skinmalism, çok fazla detaydan ve adımdan oluşan cilt bakım uygulamalarına bir alternatiftir. Az çoktur felsefesini benimseyen bu akım, cilt bakım işlemlerinde kafa karışıklığına son veriyor.

Her cildin kendine has özellikleri ve ihtiyaç duyduğu bir bakım uygulaması bulunuyor. Dolayısıyla skinmalism sayesinde cildin ihtiyacı olmayan bakım prosedürleri yerine sadece ihtiyaçlara odaklanılmasını sağlıyor. Cilt bakımında az ve öz anlamına gelen skinmalism, minimal rutinler uygulayarak cilt bakımı yapmayı amaçlıyor. Bu akımda endişelere göre en iyi çözüm olacak bakımı uygulamak yeterli. Nokta atışı yaparak çok amaçlı ürünler yerine tek hedefe odaklanmak skinmalism modasının temelini oluşturuyor. 2023 yılında en etkili cilt bakım uygulamalarının başında skinmalism odaklı bakım ürünleri yer alacak.

Yüz ve Vücut Aksesuarları Geliyor

Yeni yılın güzellik trendlerini belirleyen unsurlar sadece cilt bakım uygulamalarıyla sınırlı değil. Göz alıcı bir tarza sahip olmak için cilt bakımının yanı sıra aksesuarlara da önem vermek gerekecek. 2022 yılının son döneminde büyük talep gören yüz ve vücut takıları 2023 yılına da bomba gibi giriş yapıyor. Yüzü ve vücudun farklı bölgelerini canlı sanat alanına dönüştürmeyi hedefleyen bu akım estetik farklılıklar sunacak. Kaşları ve göz çevresini taşlarla kaplama tekniklerini içeren bu akımda farklı renklerle estetik görünüm elde edilebilir. Daha canlı ve ilgi çekici bir tarz yaratmak isteyenler yüz ve vücut takılarını kullanabilir.

Editör: Uşak Son Dakika