Dolayısıyla ameliyat olacak hastaların, öncelikli olarak kendi doktorlarına danışmaları daha uygundur.
Rhinoplasti de denilen burun ameliyatları açık ve kapalı olarak iki şekilde gerçekleşirler ve genellikle estetik amaç güderler. Ancak rhinoplasti dışında da başka nedenlerle yapılan burun ameliyatları bulunur. Kısaca; bu ameliyatlarda uygulanacak yöntemler, ameliyat gerekçeleri ve süreleri yapılacak olan testler içerisinde etkili olur.
Burun Ameliyatı Öncesi Tahliller Ne Zaman Yapılır?
Burun ameliyatı öncesi yapılan testler hastaya anestezi verilmeden önce gerekli kan değerlerinin kontrol edilmesi açısından hayli önem taşır. Bu nedenle özellikle kan tahlili sonuçları ve göğüs röntgenleri ayrıca incelenir. Testler ise ameliyat gününden önce olacak şekilde, ameliyata en geç 1 hafta kala yapılır.
Bazı durumlarda da yine ameliyat yöntemlerine bağlı olarak; burun ameliyatı öncesinde yapılan tahliller, son güne veya ameliyat gününe bırakılabilir. Bu tip durumlarda, değerlerin son durumları incelenmek isteniyor olabilir. Dolayısıyla hastaların doktor talimatlarına uymaları önemlidir.
Burun Ameliyatı Öncesinde Neden Tahlil Yapılır?
Burun ameliyatı öncesi yapılan tahliller genellikle hasta vücudunun anesteziye vereceği etkiyi ölçmek adına yapılır. Rhinoplasti ameliyatları genellikle 1,5 ya da 2 saat sürer. Anesteziler ise bu süre zarfına uygun olacak şekilde uzmanlar tarafından verilir. Bu koşullardan önce gerekli tahlillerin yapılması önem teşkil eder. Bunun yanı sıra hastanın, diğer kan değerlerini ölçmek de bir başka gerekçe olarak karşımıza çıkar.
Burun Ameliyatı Öncesinde Hangi Değerlere Bakılır?
Burun ameliyatı öncesi bakılan değerler doktor inisiyatifindedir. Ayrıca burun ameliyatı öncesinde yapılan tahliller sonucunda ortaya çıkacak tüm bu değerler de yine doktorların bilgisi dahilinde değerlendirilebilir. Çünkü sadece ameliyat eden doktor tarafından; ameliyat tipi, yöntemi ve süresi dahilinde değer kontrolünün gerçekleştirilmesi daha sağlıklıdır. Yine de bu değerlerden en önemlilerini şu şekilde listeleyebiliriz: Rutin kan ve idrar tahlilleri, EKG, göğüs röntgeni ile protein ve enfeksiyon durumları.