Kadın veya erkek fark etmeksizin cilt bakımına önem veren herkesin sık sık telaffuz ettiği peeling hakkında araştırmalar sürüyor. Genellikle kadınların ilgi duyduğu bir konu olan cilt bakımında peeling en önemli bakım uygulamalarından biridir. Peeling, temel anlamıyla cansız hücrelerin cilt yüzeyinden ayrıştırılmasını ve temelli bir cilt temizliği yapılmasını sağlar. Cilt temizleme metotları arasında peeling son derece faydalı ve etkili bir uygulamadır.
Peeling Ne İşe Yarar?
Günlük aktiviteler ve dış etkenler cildin nem dengesini bozar ve cilt hücrelerinin ölmesine yol açar. Kıyafetler içinde havasız kalan ve yeterince nemlenmeyen cilt hücreleri ölmeye mahkumdur. Ayrıca vücudun susuz kalması gibi etkenler de ciltte kurumaya yol açabilir. Kuruyan cildin üzerinde cansız deri birikir ve bu yüzden pürüzsüz görünümünü kaybeder. Cansız deriler yüzünden cilt daha yıpranmış ve parıltısını kaybetmiş bir şekilde görünür.
İşte cilt dokusu üzerinde cansız hücrelerin yol açtığı bu kötü görüntüyü ortadan kaldırmak için peeling uygulaması yapılır. Cilde düzenli olarak peeling uygulanırsa, pürüzsüz ve canlı bir cilt görünümüne kavuşulur. Cilt yüzeyinde oluşan ölü derileri atmak ve cildin nem dengesini sağlayıp yumuşak hale gelmesi için peeling yapılması tavsiye edilir. Gözenekler açıldığında cilt daha rahat nefes alıp vermeye başlar. Bu da cildin parlak, sağlıklı ve canlı görünmesini destekler.
Peeling Neden Gerekli?
Cilt bakımında peeling yapmak en önemli ve gerekli uygulamalardan biridir. Özellikle kış aylarında uzun süre kapalı kalan cilt bölgeleri yeterli hava temasında bulunamaz. Bacaklar, kollar ve ayaklara rutin olarak peeling uygulamak cildin rahatlamasını ve canlılık kazanmasını destekler. Ölü deriler yüzünden cildin havasız ve sağlıksız kalmasını engellemek adına yapılması gereken en önemli cilt bakım uygulaması peeling’tir.
Peeling Nasıl Yapılır?
Cilt bakımında peeling yaparken, kullanılan ürün cilde sürüldükten sonra 3-5 dakika boyunca dairesel hareketler ile cilde masaj yapılmalıdır. Aynı bölgede peeling kremini uzun süre tutmak yerine 3-5 dakikalık masajlı bir uygulama sonrası peeling ılık suyla temizlenmelidir. Cilt arındırıldıktan sonra daha parlak, canlı ve nemli bir görünüme kavuşacaktır.
Evde Peeling Hazırlama Formülü
Evdeki malzemeler ile peeling hazırlamak son derece kolaydır. Pürüzlü dokusu sayesinde Türk kahvesi evde hazırlanan peelinglerin ana malzemesini oluşturur. Filtre kahve veya çekilmiş Türk kahvesi dışında himalaya tuzu, çekilmiş pirinç, karbonat ve esmer şekerden peeling yapılabilir. Bu ekipmanları cilde sürerken 3-5 dakika boyunca nazikçe masaj yapmak peeling uygulamasında verimli sonuçlar ortaya koyar. Peeling sonrası cilt mutlaka ılık suyla detaylı bir şekilde temizlenmelidir.