Sağlık

Panik atak hastalığına hangi doktor bakar? Panik atak için randevu hangi bölümden alınır?

Çağımızın psikolojik rahatsızlıklarından biri olarak kabul edilen panik atak, küçük büyük demeden pek çok kişinin sağlığını bozuyor. Panik atak şikayeti olanlar hangi bölümden randevu almalı? Panik atağa hangi doktor bakar?

Abone Ol

Son yıllarda en çok şikayet edilen psikolojik rahatsızlıklar arasında panik atak öne çıkıyor. Özellikle çağımızın hareketli yaşam tarzı pek çok insanda panik atak sorunları yaşatıyor. Günlük olaylar dışında genetik aktarımla da tetiklenen panik atak, anne veya babadan çocuğa geçebiliyor. Son yılların en sık görülen rahatsızlıklarından panik atak doktor kontrolüyle tedavi edilebiliyor.

Özellikle günlük yaşamında aşırı stres yaşayan kişiler için panik atak büyük sorun teşkil ediyor. İnsanın yaşam kalitesini düşüren ve özel hayatında da ciddi problemlere neden olan panik atağın en kısa sürede tedavi edilmesi gerekiyor. Bu hastalığın tedavisinde hastanede belirli bölümlerden randevu alınması önem taşıyor. Peki, panik atak şikayeti olanlar hangi bölümden randevu almalı?

PANİK ATAK İÇİN HANGİ DOKTORA GİDİLİR?

Fiziksel veya zihinsel faktörlere göre meydana gelebilen panik atak, insanın yaşam kalitesini ciddi anlamda düşürür. Panik atak krizi geçiren bir kişi bedenini veya hareketlerini kontrol etmekte zorlanır. Bu da kişinin günlük işlerinin aksamasına veya çeşitli hayati riskler yaşamasına neden olabilir. Panik atak şikayeti olan kişilerin öncelikle uzman bir kardiyolog tarafından fiziki muayeneden geçmesi gerekir.

Kişinin kalp ve damar sağlığında panik atak krizlerine yol açabilecek fiziksel bir durum tespit edilmezse uzman doktor kişiyi farklı bölüme sevk eder. Panik atak hastalığı fiziksel veya zihinsel faktörlerden kaynaklandığı için psikolojik sorunlarla birlikte görülebilir. Uzman kardiyolog, panik atak şikayeti olan hastanın fiziksel durumunu kontrol ettikten sonra gerekli görmesi durumunda psikiyatri doktoruna yönlendirme yapar.

PANİK ATAK İÇİN HANGİ BÖLÜMDEN RANDEVU ALINIR?

Psikolojik bir hastalık olarak bilinen panik atak, genellikle kardiyologlar tarafından muayene edilir. Bu nedenle hastanelerin öncelikle kardiyoloji polikliniğine başvurmak ve bu kardiyolojiden randevu almak gerekir. Panik atak belirtileri arasında yer alan aşırı çarpıntı, terleme, soluk alıp vermede güçlük gibi durumlar öncelikle bir kalp hastalığına işaret ediyor olabilir. Bu yüzden uzman kardiyolog hastayı güzelce muayene ettikten sonra ruhsal sebeplere dayandırırsa ruh ve sinir hastalıkları bölümüne sevk eder.

PANİK ATAK SEBEPLERİ NELERDİR?

Panik atak, günümüzde stresli yaşam koşulları yüzünden hemen her yaşta kişide görülebilir. Özellikle kalp rahatsızlıkları ile birlikte görülen panik atak, ilk olarak kardiyoloji bölümünün inceleme alanıdır. Kişinin yaşamış olduğu psikolojik sorunlar, travmalar veya aşırı stresli hayat tarzı panik atak krizlerine neden olabilir. Böyle durumlarda ise doktor hastayı ruh ve sinir hastalıkları bölümüne sevk eder. Erken tanı ile çabuk tedavi edilen panik atak hastalığının tedavisinde gerekli durumlarda ilaç kullanılması gerekebilir.