Cotard Sendromu ilk olarak 1882 yılında Dr. Jules Cotard tarafından tanımlandı. Bu hastalık nadir görülen durumlardan bir tanesidir. Bu sendrom ile beraber kişi organlarını, kanını ya da vücut parçalarını kaybettiğine inanır. National Library of Medicine üzerinde bulunan vakaya göre bir kadın öldüğünü ve çürümüş et gibi koktuğunu söyledi. Bu sözlerinden sonra kadın psikiyatri servisine kaldırıldı.

Hasta, tedaviye başlamadan önce antidepresan kullanıyordu. Tedavi botunca izolasyonda bulunan kadın günün çoğunu yatakta geçiriyordur. Bu süreç boyunca hasta kişisel temizliğini ve bakımını ihmal ediyordu. İlaç tedavisiyle beraber kadın bir ay içerisinde iyileşmeye başlandı. Bu hastalığa yakalanan insanlar ölü olduklarına inanır. Bazı zamanlarda insanlar öldüğü inancını ispat etmek amacıyla intihar girişiminde bulunabiliyor.

Hasta Kendisini Kaybettiğini Düşünüyor

Depresyon ve intihar eğilimleri yüksek olan hastalar her şeyini kaybetmiş olmaktan şikayet ediyor. Birçok hasta kendini yürüyen ceset olarak görüyordu.  Nöropsikiyatrik bozukluklardan biri bu hastalık Amerikan Psikiyatri Birliği’nin Ruhsal Bozukluklar listesine giriş yaptı. Şizofreni ve bipolar bozukluk gibi hastalıklarla bağlantılı olduğu düşünülen sendroma yakalanan insanlar öldüklerini düşünmektedir.

En Son 2008 Yılında Görüldü

Hastaların ölü olduğunu ispat etmek için intihar etmeye başlıyor. Az rastlanan sendroma en sonra 2008 yılında Filipinli bir kadın yaşadı. Ölü olduğunu söyleyen kadın ailesinden morga götürülmesini talep etti. Bu sendroma yakalanan hastalara ilaç ve beyne elektrik şokuyla tedavi uygulanıyor. Hastalık tam olarak bilinemediği için kesinleşmiş bir tedavi yöntemi bulunuyor.

Cotard Sendromu ise ilk defa 1880 yılında Jules Cotard tarafından ortaya çıkarıldı. Ender rastlanan bu sendromda insanlar dış dünyaya yabancılaşmaya başlıyor. Hastalar sürekli olarak intihar düşüncelerini yaşıyor. Kadınlarda bu hastalık daha fazla gözüküyor. Hastalık nadir şekilde ergenlik döneminde de ortaya çıkıyor. Cotard Sendromu’nun birçok psikiyatrik hastalıkla ilişkisi olduğu düşünülüyor. Cotard Sendromu Hastalığı dünyada farklı yerlerde ortaya çıkmaya devam ediyor.

Editör: Uşak Son Dakika